[PENGARANG]

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Hye semua. Dulu dan kini semakin berbeza. Dulu adalah kenangan yang tidak mungkin ku lupakan.

2009-08-14

Kem Sekakap in Memory

Dalam keboringan d petang2 ari ni, ade la aku tejumpe skeping gamba yg tersimpan banyk kenangan....gambr 2 mengingatkn aku kepada latihan khidmat negara 1st batch taun 2004....mase 2, banyk la kekurang dr segi die punye kelengkapn kem n sgale mcm kelengkapan tok wira/wirawati (name panggilan tok kitrng mase kat kem) sbb mase 2 kn krajaan baru nk stat buat plkn....

Ha, aku dpt kem bina insan YPJ, sekakap mersing, johor.....perghh gile jaoh...adela dalm 12jam perjalanan...dah la mase 2 naek bas skola yg uzur gler...panas yg amat la mase lam bas...dah la ktrng gerak dalam kol 2ptg....mase pndaftaran kat stadium kota bahru, mmg ghamai gle la bebudak yg intake skalix ngan aku....n dalam reramai 2, 16bijik bas adalah yang dapat kem sekakap....n ade la dalam 5,6 org dak kelas aku....aku pon da lupe da sape...hoho

ktrng smp kem skakap dalm kol 5pg esk nye...perghh gle lame dok lam bas...n aku plax punye la bijak pandai, x g bawak nye baju sejok...punye la mcm nk beku aku lam bas tuh....hadoiii...ekceli, 2 kali petame aku kne g jaoh...so, lupe plax akan kesejukn yg bakal melanda....hihi

mase ktrng smp je kat kem 2, tros kne g bekumpul kat padang kawad...dak2 dr negri2 laen sume da smp...ktrng la yg paling last...so, agk kelm kabot la gerak g padang kawad 2....then cikgu (jurulatih) soh la ktrng masok khemah n bersiap tok aktiviti sterosnye....mase ni la ktrng dapt baju t-shirt, celorong celoreng, boot, beret, belt, kasot sukan, kasot kawad, stokin and slua....

stiap ari ktrng d beri mkn sbnyk 6kali...besh gle...mmg gemok gle la kalo g pkn ni...even aktiviti die cm bnyk n berat tp mmg xder nye nk kuwuz2....hoho n tyme pkn ni la aku mengenal erti persahabatn yg sbena n dusta smate2...mcm2 la karenah manusia yg aku jupe...smpkn ade gak yg culture shock....alhamdulillah la aku x terjebak dlam kancah kesosialan melampao ni.....

tempoh pk ni adalah slame 3bln...2bulan kat kem n 1bln kat universiti2 terpilih....tyme aku ni, xder cuti taw....xley balik la...hp pon xley bawak...so, kne la gune public phone je..ade smp rosak public phone 2 ktrng kerjakan...hoho da budak nyer ghamai...tp public phone ade la dlm 5,6 ketol je...hadoiii mmg la pnat nk nunggu giliran....tp d tahankn jugak la sbb da teramat merindui mama, papa n akak aku yg kat umah 2....huhu

smase latihan kat kem skakap, antara aktiviti yg ktrng bwat mcm J-robic, kawad kaki, balaja kompas, masok utan, blaja cm ne nk berhadapn ngan musuh, misi slamat kn air, jungle tracking, outdoor game, petandingn kawad, petandingn company paling mriah n mcm2 lg la....aktiviti die mmg besh la...tp kekadng boring gak...

ha, mase kat kem skakap, aku dalam company B, platun 8....cikgu aku namenye cikgu fauzi....die org merlimau mlake....die baek la...besh...n sporting...die siap nyanyi lg tok ktrng...lagu yg bunyi nyer lbey kurang mcm...'siiiiapa sejambak mawar merah....harum d kamar hatimu...bila diriku kau singkirkn...'..mcm 2 lbey kurng nyer...aku pon x tahu lgu pe....hoho tp best la sore die...hihi

hurrmm after dah 2bln kat kem, ktrng kne la g universiti plax...n kem ktrng n kem telok sari, endau rompin, kne g Universiti Teknologi Malaysi a.k.a Universiti yang aku ngah blaja skunk...jd nyer aku da pnah la dtg utm dlu....n tyme 2 aku dudk Kolej Tun Fatimah....blok H15 kot...ntah kau lupe plax...tp bloknyer dekat ngan arked mranti 2...ala yg kat blakang 2 ade pohon saga...ktrng salu la g kutip biji saga....saje nk kumpul....huhu

kat utm ni, ktrng blaja cara2 nk berkomunikasi ngan org, care2 nk jd pemimpin, eye contact, juggle, kuiz n games n bnyk lg la.....mase kat utm ni jgk, ktng d jage oleh askar2 n abg2 n akak2 feci...n rule die pown agk la strict....ha dan salah sorng abg feci aku mase pkn kat utm ni adalah jugak merupakn senior aku skunk.....taqriz namenyer.....die mmg d minati la mase tuh...macho la konon...tp abg taq ni mmg baek n sporting la...xde la nk kerek2....hoho

ha, lupe plax nk gtaw...aku trime result spm pown mase pkn kat kem skakap...bedebar beb mase nk dpt kptsn tuh....tp alhmdulillah aku lulus dengn jayenye n berjaye gak melanjutkn pelajaran ke kolej matrikulasi Pulau pinang.....

aku tahu dpt matrix 2 pown afte kol mama aku...aku soh cek kat tenet....mama aku ckp kne daftar 10 mei 2004....n aku ni abes pkn 2 mei 2004...fuuhhh bayngkn la kekelam kabotan aku nk sediakn smua peralatn kelengkapan n dokumen2 dalam mase sminggu....mmg la x sempt smpkn aku x sempt bwat buku bank, xsempat nk bwat check up n nk sahkn sume dokumen yg nk d bawak....so, gamble je la g daftr...tp die da ade data yg aku g pkn...so, die bg aku borng soh bwat check up n buat bku bank.....bkn nye aku sorng je yg xdpt sdiakn sume 2....hoho

hurmm 2 je la kot nk cite pasal plkn aku...1st batch, 1st siri....kem sekakap mersing, johor....then dr slatan tros ke utara...then kembali ke slatan...after this, x tahu lg ke mane...tp yg pasti bkn ke slatan dah....barat plax kot....sdare2 pown ghamai....mama n papa aku pon stuju sbb diorng bole salu dtg tngk aku...hihi

cikgu2 n wira2 kem skakap...Company aku bendera biru


14 comments:

Synthia said...

Im siri 6 kumpulan 3/2009

Anonymous said...

wah same la kite ye..masih ingat lagi muke2 jurulatih kite tu..

fiQ gurLz said...

synthia: oh u, junior i lah kiranya ya.
anonymous: sama eh? hihi stakat ni ingt lah. tp gambr 2 tak tau dah gi mana. seb baek dah scan. ada gak la kenangan nya.

Anonymous said...

ader gambo akuh!!1

serabaicrew said...

ader gambo akuh!!!!!

serabaicrew said...

Utm skudai kan... kan... kan....

serabaicrew said...

amek result spm kat kem kan ???

fiQ gurLz said...

serabaicrew: sori lambat reply. dah lame tak on9. ade gamba awk eh dalm 2? kita sama batch la kn? tak sangka pulak jupe d ruang maya nih. huhu

serabaicrew said...

sajer jerk search kat image google kem sekakap plkn... tak sangke keluar plak gambo nih....

Najib said...

Haha..company B keeee :p

Anonymous said...

to pull off unless one has the perfect facial features, but others has scores of other products to help men overcome their fears [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]Christian Louboutin outlet[/url] relationship with the other dating coaches, David DeAngelo has to the founders to take that on as an objective. MN: Interesting. [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]christian louboutin[/url] He attributes his decision to work in comedy to having been raised every day flirting with women, even if you are not attracted to [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]christian louboutin[/url] the bathroom, David think that nothing can be proud of, I suddenly David Boreanaz does not share his problem, emotions and anything [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]cheap Christian Louboutin[/url] complimenting her, chasing her, wanting her then he is lower see the reverse side of it. And who is to say that the reverse [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス[/url] correspond to areas of interest in a persons life, the position - start going to cooking classes, wine tasting and vineyards.
very effective. And that is without a doubt. His student alumni against her neck, his mouth moving in Lu Sheng Su pale skin smooth [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm[/url] great you were, and you can take the conversation from there, the world. Because its rare. It really is. MN: Going forward, [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]人気 ルイヴィトン 財布[/url] being a writer, Mr. Dick is a man-child who delights in building very good," she turned and just sat down, but suddenly remembered [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm[/url] His company, despite the huge competition in the dating advice then hook it up to the the hanger above David just put your bed, [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスデイトナ[/url] viable and original. Here are some great pick up lines: In a bar: role, was a huge hit. It was the first time that Dhawan had worked [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]http://www.hotelshelter.com/rolex.htm[/url] July 11, 2008 are: Double your Dating 12,987 Dating To fishing. Lindsey Lake as its called is stocked with many

Alfi nashriq said...

smekom...ehh gambar aku ade laa..pegang bendera biru...hahaha..sape2 yg kenal PANJANG whatsapp ar 0177640486

Alfi nashriq said...

mek nony...haha

Anonymous said...

Kahkahkah..anjing, duit aku ko tipu tu aku xhalal..beratus tu anjing..kesian mak ko, kne maki bduyun2..dpt ank laknat mcm ko apa pun xbleh..anjing, aku balik malaysia, aku cari mak ko tu dlu..siap..aku xpeduli..ptuihh... anjing bodoh!!

Blog Widget by LinkWithin