[PENGARANG]

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Hye semua. Dulu dan kini semakin berbeza. Dulu adalah kenangan yang tidak mungkin ku lupakan.

2009-08-31

Ada Apa Dengan Chenta

ntah np la aku rase cm sayu jer d pg hari kemerdekaan nih...tetibe teringat akan 1 artikal yang penuh makna dan bererti bwat aku n mayb untuk korunk.....ble berpk pasal perasaan, bnyk yang complicated....sangt rumit or aku yg buat die rumit....ntah la.....aku pon xpasti....

mungkin Allah sengaja pertemukan kita dengan insan yang salah sebelum d temukan dengan insan yang betol2 d tetapkn untuk kita...supaya bila akhirnya kita bertemu insan yang betol2 d tentukan untuk kita, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmat d sebalik pemberian itu....apabilan salah 1 pintu kebahagiaan tertutup, yang laen akn terbuka....tp lazimnya kita akn memandang pintu yang tlh tertutp itu terlalu lama sehinggakan kita tidak nmpak pintu yang tlahpn terbuka untuk kita.....

memberi seseorang seluruh chinta kita bukn lah kepastian untuk mereka membalas chenta kita kembali....Jangan harapkn chinta kita d balas!!!....nantikn saja chinta itu akan mekar d hati mereka....tp jika ia nya tidak, pastikn ia terus mekar d hati kita....ia mengambil masa seminit untuk jatuh chinta pd seseorng, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk menyintai seseorang tp mengambil mase sepanjang hidop untuk melupakan seseorang.....

jangn pandang kpd kecantikan kerana bole jd ianya palsu...jangn kejar pd kemewahan kerana ianya akan susut...carilah seseorang yang membuatkn kita tersenyum kerana ia hanya memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkn ari yang suram....akan tiba satu ketika d dlm hidop kta bla kita teramat rindukan seseorng sehingga kita ingin menggapainya dr mimpi dan memeluknya dengan sebenar.....

aduhh...terusik sunggowh hatiku....!!

chinta bermula dengan senyuman dan berakhir dengan tangisan


p/s:smoga Allah tabahkn hati hambamu ini...ameen~



2009-08-29

Twilight-New Moon

wahh x sabr nyer nk tngu 20 November 2009...

bwat mase skunk ni, tngk dier punyer thriller la dlu yerk...hohoho

nati kite pegi tngk Edward n Bella kat panggong yerk!!!

~New Moon Thriller~

2009-08-28

Baby is Coming!!!

Ari jumaat lepas (21/8/09) aku ade kelas id cm bese la kat fkm kol 9pg....mase on da way nk g kelas, aku dpt msg dari nisaq ckp.....


'fiq aku xg kels ari ni sbb nk klinik nk bwat check up'....


pas2 smp kat kelas, cm besela dr.nasir tngk tngk ktrng punyer progress major n minor.....mase betol2 dr.nasir dok tngk aku punyer hasil keje 2, bole la plax hp aku berbunyi deringan doremon tuh...n dr.nasir g ajuk aku punyer ringtone msg tuh....hadoiii....cm budak2 plax aku ghase...tp sempt la die memerli aku...perghh mkn dalam beb!!...

dah abes discuss ngan dr.nasir n mase die da g tepat org laen, aku pon bukak la msg aku yg berbunyi....

'ko katne 2 fiq?klas ade x??aku puasa penuh tahun ni fiq....da 4minggu......huhu'


aku pon dengn riang gumbire pon tros membals msg tersebowt....


'ooo ye ke??tahniah saq....gumbirenyer aku....ktrng nk dpt ank sdare...yeay!!!btw, sham, dayah n yanie say tahniah.....'


aku pon x tahu np aku gumbire sngt ble dpt tahu nisaq mengandung...hoho besh wooo dapt baby....aku dpt anak sdare pon aku da gumbire gle da...ni kalo dpt ank sndri nati...rase cm dunia ni aku yg punye...wahahaha


nisaq a.k.a isteri ami


p/s:tahniah 2 nisaq n ami....da bole prepare barang2 baby da neh.....



2009-08-24

Thanxs Sare!!


And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day

Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
And we would get so excitedand we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

[1]
As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

[Repeat 1]

La, la, la, la:
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la:
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly


p/s:de tyme will come!!!



2009-08-23

Detik Terindah

walau dah sminggu mereka grade tp kemeriahan majlis konvokesyen tu maseyh lg trase

ni antara beberapa gambr yg d capture ole kamera abbas + Mien

gambr ni d ambil mase 16 ogos 2009 a.k.a tyme kengkawan aku grade

siyes happening gle tyme nih

campor ngan sume jenis gle bergambar...hoho

ekceli dak2 ktrng mmg happening pown....hihihi

~hayatilah detik-detik nya~

de making


reunion sri students


dak2 rekabentuk industri senior + junior


siap bwat banner beb!!


tyme baling topi plax


ni baru sebahagian yang datang memeriahkn suasana


sume bergumbire


para graduan


p/s:saat sume bergembire maseyh ade yg berduka...




2009-08-22

Arigato gozhaimash!!!


Hp Strap aku da siap!!!

aku order ngan mizam a.k.a junior aku

die mmg ghajin + kreatif + innovatif la....hoho

nk tahu barang ape lg yg die bole bwat, sila la layari website meniaga belio yer

kat c2 ade skalix ngan harge n cara penghataran


dis Hp strap belongs 2 me...
korunk nk??order la sndrix....wahaha



p/s:thanxs mizam..laen kali bole order lg!!!




2009-08-19

Sesi PhotoShoot

pada 17 ogos lepas aku bersame kawan2 aku yg dah grade tlah mengadakn sesi photoshoot sekitar utm....Antara lokasi yang d pilih ialah pintu utama utm, dan tasek...mase sesi fotografi d jalankn, cuaca agak la tak mengizinkn...tp seb baek ktrng gerak awl...2 pon da berpuloh keping dah yg d ambek...

ha, berjuta trima kaseyh to marwan coz sudi jadi photographer ktrng dengan menggunakn khidmat SLR beliao....n also 2 awek beliao a.k.a sare coz tlah mensuggestkn tok bergambr ngan kamera marwan...ktrng ni mmg pantang d offer kalo bab begambr neh...hoho

di sini bermula lahirnya 1 bintang


wif maziah, amy n sare


mahu melintas....hati-hati yer


depan bunge plax tp maseyh kami berempat


pelbagai posisi seb baek x baring kat jalan tuh


Maziah n sare


depan pondok pak guard


maisarah control cun


muka xpuas ati je ngan maziah..hoho


kaber idong sume!!!


bertukar lokasi ke tasek


pandang memandang antara kami..hoho


nk balik dah..babai sume...c u next year!!


p/s:next year kite begambr lagi!!



Kelaparan Mendesak

mlm td amyzah, yanie n suhaida tlah menggegarkn bilik aku.....sedang asyek aku berchatting, bole die ckp...'kak fiq, lapar la...nk makn megi tp mls nk bwat'.....haish bebudk nih...nk sorh aku bwat la tuh....hoho tp xper la...aku kn ghajin + baek ati + suke layan tetamu....wakaka

aku pon masak kn la megi...tp sue yg kne g basoh periuk...hihi yer la, dah sape suroh diorng ngacau aku ngah asyek berchatting....kuang3x pas 2 aku buatkn la megi tu...kejap je masaknye...x smp pown 5minit...dah masknye pon pkai rice cooker.....dan hasilnye, ktrng mkn ghamai2...besh wooo mkn cm neh...1st tyme aku mkn cm neh....len kali bole bwat lg....hoho


da ready hanya 5 minit


kenduri meggi tom yam



p/s:teringat saat kenduri steamboat la plax...hadoiii...




2009-08-18

Selamat Hari Lahir

Pada 18 Ogos 1955

lahirnya seorang Putera yang bernama

Kamaruddin Bin Mohd Noor

hari ini (18 Ogos 2009) genaplah umur beliao yang ke 54 tahun

dan beliao adalah my beloved Papa

Slamat UlangTahun Papa..

abg Ji, Abg Ju, Kakak n adek sayang papa sngt2!!!

~we Love u~

Smoga Papa d panjng kn umor dan d murahkn rezki slalu hendaknye....
dan smoga kluarga kita hidop epy sentiasa...ameen~


En.Kamaruddin a.k.a my beloved papa



2009-08-17

Big Apple d petang hari

petang ni, aku trase lapar sngt....oh ye la, aku xmkn pape lg dr pg...da la pg td stay up smp kol 7pg...mmg la teramat la lapar....hoho tetbe tngh ari td tqa msg ckp nk singgh blik aku....so, aku bg la no bilik....dalam stengah jam pas 2, die pown smp la...tetbe die hulurkn plastik berisi big apple ikot pintu bilik...wahaha bersorak riang la ktrng(aku, maziah n azie).....

da lame ekceli x mkn big apple ni....last aku mkn mase bln 5 lpas....tambh2 plax, aku mmg ngah lapar....hihi so, ble tqa da balik, ktrng pon mengerjakn la donut2 tersebowt....sume nye prisa besh2.....pandai tqa pilih...oh ya, tqa singgh jap je bilik aku sbb die da nk g stesen bas dah....nk balik key el...

Big Apple Jusco bukit Indah


antara perisa yang menjadi pilihan tQa


p/s:thanxs yer tQa...len kali nk dtg, bwk la buah tangn ag yerk...hihihi



Kami Kembali Bersama

mlm sabtu (15 ogos) lpas aku tlah merancang sesuatu yang sudah lame aku xbuat.....d sebabkn rindu yang mendalam aku sanggop organized sume2 asalkn dapt bersama...hoho padahl just inform n carik kn transport jerk...hihihi ermmm ekceli aku baru je dpt gambr ni....so, baru la bole update.....

ermmm pada malam tersebot aku, amy, maziah n sare tlah merancang untuk makn kat lua sesame.....alaa da lama x kua sesame...saje nk mengimbas kembali kenangan sewaktu kami bersame dolu2....hihi sare tlah mensuggestkn tok mkn kat Chao Phraya kat jalan pulai kot...ntah la, aku pon x tahu name tempat 2...hohoho kami pilih tepat duduk yg bole dudk bersimpuh...bebas cket la nk dudk dalam pelbagai gaya...huhu

ha, mase kami da nk abes smp, baru la mien n abg shah smp...ktrng pown nyembang la dengan bahagianye...siap ajuk2 yang iklan Bio-Aura tuh lg....mmg klaka gle...abg shah siap bole join skalix tuh...haha c maziah n amy ni, siap ajuk n bwat gaye skalix tuh...hihi da lame x gelak mcm 2...esp kalo ade maziah...die mmg slalu ceria la.....

mase balik, ktrng plan nk g pesta konvo...jenjaln sesame la...mmg besh la...lame x jaln mlm2 mcm 2....smp kol 12 lbey gak kot ktrng lepak kat pesta konvo tuh....mase on da way nk g pesta konvo, ktrng sempt brenti kat gate utm yg baru d renovate jd chantek 2...bwat ape lg, begamba sakan la kami....hoho

sesudah puas begambr, baru la meneruskan perjalanan ke pesta konvo...mase nk parking, punye la xder kosong parking nye smpkn ktrng terpkse parking kat ujung umah alumni.....seb baek ade sketol parking nye...then aku kol tqa, tanye kat mane sbb b4 tu die ckp nk g pesta konvo...sorng katanye....so, ble da jaln2, jupe la tqa...ktrng pon singgh la dr sbuah gerai ke sbuah gerai yg laen....

asek dok bejaln, sare plax tringen nk mkn eskem...die pown blanje la ktrng berempat...tqa baru baek demam...so, die xnk la...tp tetbe tqa ajk g mkn2...tp ktrng da knyang...so, tmn je la die mkn..ktrng just minom....2 pown share sgelas 2org....then dah mkn sume, ktrng pown balik...tp g anta tqa kt krp dlu sbb die menompang bilik yana a.k.a regular customer cupcake maziah.....pas2 sare anta aku, maziah n amy...baru la die balik k9.....


sebok dok tngk menu


amy n maziah yg always Love camera


gelas beso gler...harge pown besa la...4hengget sgelas beb!!


we LOVE camera


bergambar d depan pintu pagar baru


p/s:besh sngt malm 2!!!



2009-08-16

Tahniah kengkawan!!!

ari ni(16 ogos2009) merupakn ari graduation untuk kengkawan aku....n aku turut memeriahkn majlis tersebowt dengn menghadirkn diri ke dsi (dewan sultan iskandar).....kawan sepermainan aku dah grade dah...tahniah kengkawan...smoga kalian maju jaya hendaknye......erm td ktrg bnyk gle la amek gambr tp kat kamera org laen...so, yg smpt d snap ole kamera hp aku, nih je la yer...hoho

dari studio iD student bertemakan hasil pertanian


dari aku untuk mereka


sempat begambr mase dok menunggu dak2 grade kua dewan


dalam perjalanan untuk berkumpul kat HEP


wif midz a.k.a ex-rewmate


wif couple...maziah n Ib


wif Midz n Shiro nakamura


wif amyzah


sebahagian iD students yg sporting gler


wif sue..ktrng jalan je taw dr kolej perdana ke dsi

itu je la antara gambr yg sempat d rakam...mmg meriah gler la....yg taun dpn, x tahu la cm ne...da la ghamai gle....


p/s:teruskn perjuangan kengkawan!!



Countdown!!

Ari ni tibe lah ari yang bersejarah untuk sume kengkawn aku batch 2005/2006....n ari ini jugk la yg aku tunggu even tak cukop bersejarah buat diri aku neh....beberape jam je lg sume kengkawan aku akn naek dewan sultan iskandar n trime skroll ijazah diorng...teramat sayu ati aku mengenangkn ptg nati....

sayu sbb aku tak dpt bersame diorng...sayu sbb just dpt memerhati je diorng....sayu sbb diorng da dpt pegang skroll 2....aduuhhh...teramat pedih atiku ini....owh2....Ya Allah Kau tabahkn lah hati hamba mu untuk menempuh hari2 mendatang....sesungguhnye ade hikmah d sebalik smua ini...ameen~

smoga kamoo smua tabah menempuh alam pekerjaan wahai sekalian sahabat yg teramat aku sayangi....selame kte bersama, ia amat memberi kesan yg mendalam dalam idop aku....tak mungkin aku akn lupekn korunk....


p/s:Congratulations 2 ol iD students batch 2005/2006!!



2009-08-15

Be myself

video

lagu ni mengingatkn aku tentang keysah smase kat matrikulasi pulau pinang....mase 2 aku try 2 b org laen untuk memuaskn ati sume org...n ade sorng kawn (echa abas) aku ckp...'b urself fiq'......n mase nk berpisah or abes matrix, diorng (echa, amy, mira, mus, aja) pasang lagu ni n nyanyikn tok aku...teharu beb....dah la nyanyi ghamai2...siap nanges2 ag taw diorng n aku pon ape lg, tersedu sedan la....hohoho padahl malm sbelom 2 aku ade ckp yg aku xkn nanges pown...tngk2 aku yg nanges beria....hahaha tp siyes la aku teharu....

errmm ghamai org yg sayng aku ghupenye yerk...hoho then skunk ni, aku jd diri aku....tp aku akn try la bwat org suke n senang kwn ngan aku n if diorng still xley trima aku, aku nk bwat cm ne kn.....nk kawan ni tiada paksaan....tp skunk ni pristiwa kat matrik 2 da lame berlalu n ktrng da xder lg la maslh cm dolu2 2...sume da jd dewasa la konon..hoho


p/s:windu la bebudak matrix aku dlu...KMPP 04/05-f5p5


2009-08-14

Kem Sekakap in Memory

Dalam keboringan d petang2 ari ni, ade la aku tejumpe skeping gamba yg tersimpan banyk kenangan....gambr 2 mengingatkn aku kepada latihan khidmat negara 1st batch taun 2004....mase 2, banyk la kekurang dr segi die punye kelengkapn kem n sgale mcm kelengkapan tok wira/wirawati (name panggilan tok kitrng mase kat kem) sbb mase 2 kn krajaan baru nk stat buat plkn....

Ha, aku dpt kem bina insan YPJ, sekakap mersing, johor.....perghh gile jaoh...adela dalm 12jam perjalanan...dah la mase 2 naek bas skola yg uzur gler...panas yg amat la mase lam bas...dah la ktrng gerak dalam kol 2ptg....mase pndaftaran kat stadium kota bahru, mmg ghamai gle la bebudak yg intake skalix ngan aku....n dalam reramai 2, 16bijik bas adalah yang dapat kem sekakap....n ade la dalam 5,6 org dak kelas aku....aku pon da lupe da sape...hoho

ktrng smp kem skakap dalm kol 5pg esk nye...perghh gle lame dok lam bas...n aku plax punye la bijak pandai, x g bawak nye baju sejok...punye la mcm nk beku aku lam bas tuh....hadoiii...ekceli, 2 kali petame aku kne g jaoh...so, lupe plax akan kesejukn yg bakal melanda....hihi

mase ktrng smp je kat kem 2, tros kne g bekumpul kat padang kawad...dak2 dr negri2 laen sume da smp...ktrng la yg paling last...so, agk kelm kabot la gerak g padang kawad 2....then cikgu (jurulatih) soh la ktrng masok khemah n bersiap tok aktiviti sterosnye....mase ni la ktrng dapt baju t-shirt, celorong celoreng, boot, beret, belt, kasot sukan, kasot kawad, stokin and slua....

stiap ari ktrng d beri mkn sbnyk 6kali...besh gle...mmg gemok gle la kalo g pkn ni...even aktiviti die cm bnyk n berat tp mmg xder nye nk kuwuz2....hoho n tyme pkn ni la aku mengenal erti persahabatn yg sbena n dusta smate2...mcm2 la karenah manusia yg aku jupe...smpkn ade gak yg culture shock....alhamdulillah la aku x terjebak dlam kancah kesosialan melampao ni.....

tempoh pk ni adalah slame 3bln...2bulan kat kem n 1bln kat universiti2 terpilih....tyme aku ni, xder cuti taw....xley balik la...hp pon xley bawak...so, kne la gune public phone je..ade smp rosak public phone 2 ktrng kerjakan...hoho da budak nyer ghamai...tp public phone ade la dlm 5,6 ketol je...hadoiii mmg la pnat nk nunggu giliran....tp d tahankn jugak la sbb da teramat merindui mama, papa n akak aku yg kat umah 2....huhu

smase latihan kat kem skakap, antara aktiviti yg ktrng bwat mcm J-robic, kawad kaki, balaja kompas, masok utan, blaja cm ne nk berhadapn ngan musuh, misi slamat kn air, jungle tracking, outdoor game, petandingn kawad, petandingn company paling mriah n mcm2 lg la....aktiviti die mmg besh la...tp kekadng boring gak...

ha, mase kat kem skakap, aku dalam company B, platun 8....cikgu aku namenye cikgu fauzi....die org merlimau mlake....die baek la...besh...n sporting...die siap nyanyi lg tok ktrng...lagu yg bunyi nyer lbey kurang mcm...'siiiiapa sejambak mawar merah....harum d kamar hatimu...bila diriku kau singkirkn...'..mcm 2 lbey kurng nyer...aku pon x tahu lgu pe....hoho tp best la sore die...hihi

hurrmm after dah 2bln kat kem, ktrng kne la g universiti plax...n kem ktrng n kem telok sari, endau rompin, kne g Universiti Teknologi Malaysi a.k.a Universiti yang aku ngah blaja skunk...jd nyer aku da pnah la dtg utm dlu....n tyme 2 aku dudk Kolej Tun Fatimah....blok H15 kot...ntah kau lupe plax...tp bloknyer dekat ngan arked mranti 2...ala yg kat blakang 2 ade pohon saga...ktrng salu la g kutip biji saga....saje nk kumpul....huhu

kat utm ni, ktrng blaja cara2 nk berkomunikasi ngan org, care2 nk jd pemimpin, eye contact, juggle, kuiz n games n bnyk lg la.....mase kat utm ni jgk, ktng d jage oleh askar2 n abg2 n akak2 feci...n rule die pown agk la strict....ha dan salah sorng abg feci aku mase pkn kat utm ni adalah jugak merupakn senior aku skunk.....taqriz namenyer.....die mmg d minati la mase tuh...macho la konon...tp abg taq ni mmg baek n sporting la...xde la nk kerek2....hoho

ha, lupe plax nk gtaw...aku trime result spm pown mase pkn kat kem skakap...bedebar beb mase nk dpt kptsn tuh....tp alhmdulillah aku lulus dengn jayenye n berjaye gak melanjutkn pelajaran ke kolej matrikulasi Pulau pinang.....

aku tahu dpt matrix 2 pown afte kol mama aku...aku soh cek kat tenet....mama aku ckp kne daftar 10 mei 2004....n aku ni abes pkn 2 mei 2004...fuuhhh bayngkn la kekelam kabotan aku nk sediakn smua peralatn kelengkapan n dokumen2 dalam mase sminggu....mmg la x sempt smpkn aku x sempt bwat buku bank, xsempat nk bwat check up n nk sahkn sume dokumen yg nk d bawak....so, gamble je la g daftr...tp die da ade data yg aku g pkn...so, die bg aku borng soh bwat check up n buat bku bank.....bkn nye aku sorng je yg xdpt sdiakn sume 2....hoho

hurmm 2 je la kot nk cite pasal plkn aku...1st batch, 1st siri....kem sekakap mersing, johor....then dr slatan tros ke utara...then kembali ke slatan...after this, x tahu lg ke mane...tp yg pasti bkn ke slatan dah....barat plax kot....sdare2 pown ghamai....mama n papa aku pon stuju sbb diorng bole salu dtg tngk aku...hihi

cikgu2 n wira2 kem skakap...Company aku bendera biru


Enrique Iglesias Vs Efieqazs

wahaha cm poyo jerk aku punye tajuk entry kali neh yer....tp siyes la aku ckp aku mmg admire die dr form 3 lg....mase 2 mmg minat gle smp kn aku punyer emel pown nk letak name enrique...hihihi so, kepada kengkawn aku 2, ekceli name emel aku 2 d ambil sempene name enrique iglesias...

jadinye, xder kne mengene ngan mane2 insan laen yer.....arap maklom...hihihi ni yang nk gtaw ekceli aku suke sngt lagu baru die...tajuk nye taking back my love....video clip die pon besh...aku suke sngt lgu 2....ni lirik die yg besh tu...hoho

Taking Back My Love

Enrique:
Go ahead just leave, can’t hold you, you’re free
You take all these things, if they mean so much to you
I gave you your dreams, ’cause you meant the world
So did I deserve to be left here hurt
You think I don’t know you’re out of control
I ended up finding all of this from my boys
Girl, you’re stone cold, you say it ain’t so,
You already know I’m not attached to material

I’d give it all up but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, I’m takin’ back my love
I’ve given you too much but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, my love, my love, my love
My love..

Ciara:
Yeah
What did I do but give love to you
I’m just confused as I stand here and look at you
From head to feet, all that’s not me
Go ‘head, keep the keys, that’s not what I need from you
You think that you know (I do), you’ve made yourself cold (Oh yeah)
How could you believe them over me, I’m your girl
You’re out of control (So what?), how could you let go (Oh yeah)
Don’t you know I’m not attached to material

Both:
I’d give it all up but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, I’m takin’ back my love
I’ve given you too much but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, my love, my love, my love

I’d give it all up but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, I’m takin’ back my love
I’ve given you too much but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, my love, my love, my love

Enrique:
So all this love I give you, take it away, (Unh, uh huh)
Ciara:
You think material’s the reason I came, (Unh, uh huh)
Enrique:
If I had nothing would you want me to stay (Unh, uh huh)
Ciara:
You keep your money, take it all away

I’d give it all up but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, I’m takin’ back my love
I’ve given you too much but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, my love, my love

I’d give it all up but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, I’m takin’ back my love
I’ve given you too much but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, my love, my love

I’d give it all up but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, I’m takin’ back my love
I’ve given you too much but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
Ooh, my love



p/s:lagu2 Lady gaga pown besh!!


Elmo Warna Warni

akhirnye aku dengan jaya nye tlah menempah 16 bijik kapkek dari maziah.....slame die berbisnes kapkek ni, aku mmg xpnah order pown kapkek dari die....yer la, aku bukannye suke mkn kek...tp aku suke kapkek yg maziah bwat coz x manis cm yg kat kdai 2....hoho

so, ari sbtu lpas (8/08/09) aku dengn jayenye jugak tlah menempah kapkek ni ikot emel...then ari senin baru die kol aku....gelak2 die bace borng yg aku order tuh...hoho mengade katenye aku sbb g order ikot borng tu...hihi mmg aku saje mengade pown....kuang3x

dan ari ni, die tlah pown menyiapkn kapkek aku...aku x der la nk design yg plix2 pon....x keysh la, asalkn chantek...aku pon tringat la yg Elmo yg die pnah bwat 2...tp aku ckp nk kaler oren...my feveret...hihi then die pown suggest la bwat 4 kaler....iaitu biru, kuning, oren n merah....

inilah hasilnye ElmoWarna Warni


p/s:kredit 2 maziah..thanxs muaxs!!


2009-08-13

Alahai Sian ye Die

kul 4ptg td aku smp ke sri putri stelah naek 3jam berada dlm bas.....ekceli aku gerak g mersing ari slase (11/08/09) kol 7ptg naek kat larkin...b4 tu, kol 2.30ptg ari yg same aku dpt panggilan dr mama aku ckp, mama n papa aku da on da way g mersing....nk g tngk cucu a.k.a anak sdare aku patah tangan...sedey je aku denga die patah tangan...sian die...sob3....

ermmm aku pon stuju tros la nk g ngan on da spot la aku bergegas mengemas beg baju....then aku kol dr.nasir, ckp aku balik kampong coz ade urgent.....sbb esk nye (ari rabu) aku ade weekly appoiment pasal thesis....afte dr nasir pon da gtaw, aku tros kol pkcik teksi soh amek aku kat kp kol 5ptg....

berbalik cite anak sdare aku tu, name die Nur Amirah Husna Bt. Mohd Kamarul Hafizi.....die ni ank sdare 1st aku la....baru sorng anak sdare nye...dah akak ipar pon baru sorng...adek bradek aku yg laen maseyh bujang...aih, mcm ghamai jer adek bradek aku neh...padahal 4 org jerk...hoho

ermmm amirah ni baru je umor 1taun 4 bulan.....abg aku ckp die tersepak kapet....pas2 die nanges pon xder la terowk sngt kate kak lien aku....aku tngk tangan kanan die da bersimen da...cam berat je die bawak tangan kanan die tuh....seb baek die suke gelak n ketawa mcm ucu die...ngeee~

kalo ktrng g je memane, mesti ade org tanye...."nape tangen die tu??"...hadoiii....sian nyer mirah ni...kecik2 da kne bawak simen...uhuk3....ermm ari senin ni kak lien ckp nk g follow up lg....nk x-ray la....kalo da ok, mayb la bole bukak da simen tu....tp yg aku besh tngk glagat die, even tangn die mcm 2, tp die tetap cergas bejalan n belari ke sana ke mari...hihi

siannyer die...mcm x urus jerk...hoho


Maseyh tersenyum riang yer die


p/s:smoga cpat semboh yer mirah....


2009-08-11

Maseyh Terasa

mase dok carik gamba2 kenangan besame bebudak yg da nk grade ni, ade la aku tejumpe gambr2 sodap bile d tengk...hehe teringat kembali kenangan kami bersama....mase 2 aku ade ckp kat bebudak nih (tqa mien n maziah) aku tringen sangt nk makn kat Green Jade....ala yg ko (maziah) post kat entry ko suatu mase dlu 2....huhu

pas2 pada tngh ari sabtu, aku lupe da bape hb....yg pasti, ktrng mkn lunch tyme la....diorng tros kol aku ckp nk g mkn citu....aku pon segera berstuju....kdai 2 letaknye kat taman u....depn kdai cyntech...senang2 kat medan selera taman u....kedai die biase je...mcm gerai....kecik je....tp maknan die mmg sodap la...aku n tqa order nasik lemak ayam n ABC....maziah order mee kari...

bg aku nasik lemak die ok la...sedap la...tp xder la besh sngt...lgpn, sambal die kurang la...aku ni dah la suke pedas....huhu ermm tp yg besh sngt, die punyer ABC...perghhh besh gle.....aku maseyh tringat2 lg rase die...dah la tngh ari 2 panas gle....so, sesuai la mkn ABC.....afte ktrng abes mkn, mien n abg shah pon smp la...tp ktrng da nk balik da tyme 2.......

mase nk balik, aku tman maziah g jusco, nk carik baju tok Ib katenye...yerla, seingt aku, mase 2 nk dekat anniversary diorng.....

ABC yg sodap dan mengiurkan

Nasik lemak ayam


p/s:hemm ble bole g mkn citu lg yer???


Blog Widget by LinkWithin