[PENGARANG]

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Hye semua. Dulu dan kini semakin berbeza. Dulu adalah kenangan yang tidak mungkin ku lupakan.

2009-09-12

Saat Mendebarkan

Untuk sem leps dan sbelomnye, aku ni mmg suke sngt2 naek moto...ofkos la sbb kengkawn aku sume pkai moto....kalo ktrng nk g memane pon, mesti naek moto...beshh wooo...hihihi salu kalo ktrng nk kua, ktrng akn g ngan 3 moto la....aku nek skuter ego tqa, min naek moto kriss ngan maziah n mid naek moto wave die sengsorng coz mid baru lesen L.....

Pada 26 ogos 2008 dalam kol 10.40mlm....ini adalah antara saat yg mmg aku x bleyh nk lupe la....sngt2 mendebarkn....teramat mendebarkn...1st in my life la....hoho ermm cerita nyer bermula bila aku n ex-rewmate, midz g KTGB(Kolej Tun Gafar Baba) nk g bg pen drive kat jenol n nk jupe Gha...tp ole sbb Gha kat lua, ktrng xjd la jupe Gha....so, bg pendrive kat jenol je la...

after da jupe jenol, ktrng tros balik la....mase on da way, ofkos la kne melalui simpang maut....np aku ckp simpang maut??sbb kat simpang 2, mmg bnyk la berlakunye exident...n aku pon x terkecuali untuk mengalami saat cemas tersebowt....kalo nk ikot kn, jalan dr arah equestrian ke kp (kolej perdana), mmg kne gerak tros pown...

pas2 ade la sbuah kete wira sedan kaler biru...aku pon x prasan no plat die...kat simpang 2 mmg ade terang2 pown ade sign berhenti...tp kete wira 2 x brenti pown...oh ya, pemandunye pompuan besame kwn die kat sbelah...n mid pown memula cm teragak2 nk brenti ke x....then tlah berlaku la pelanggaran...ha, mase 2 aku ngah bermaen msg ngan kwn aku...so, aku x prasan ape yg berlaku.....n tetbe aku rase cm terbang n aku tlah terseret kat jalan raye.....

ble aku angkt je muka aku, betol2 bumper kete wira 2 ade kat depan muka aku.....gle kecot perot aku...pas2 aku still bole bangon...n tetbe ade ramai org keliling aku n cakp...

"eh2 awk terok ni"......

n aku degn slambe nye ckp...

"eh sy xder pape"....

then mid dtg kat aku ckp...

"fiq jngn tengok aku"....

aku ni pelix la np mid ckp cm 2....pas2 aku teingt la yg mid ni alergic tngk darah... n aku denga la org2 kat situ ckp muka aku berdarah bnyk...bile aku pegang, abes kne tudung aku....da la time 2 aku pinjam tudung nisaq...ermm pas2 aku tros terduduk kat tepi jalan n aku ade denga pergaduhan minah yg bawak kete tuh...eh2 bukan minah yg bwak kete 2 tp kawn yg dok sbelah die.....mid just diam je aku tngk...myb sbb die trauma lg kot....cume die sempt jwb.....

"itu mmg jalan sy..".....

then ade la sorg mamt ni ckp mmg jalan die la sambil menunjukkn kat ktrng.....seb baek ade mamt 2, diam gak kwn pompuan yg bawak kete 2.....ha, yang aku heran nye, kwn die 2 yg bnyk cakp....die tahu ke x undang2 jalan raye 2??hadoiii....aku pon x mampu nk berbwat pape da mase 2 sbb da terkejot sngt2 n mcm nebes jerk....n mase 2 ade sbuah kete brenti yg d penuhi awek2 yg baek ati yg tlng anta ktrng ke klink utm smp settle sume...

mase dalam kete 2, jatoh gak la air mate aku.....tp bole d kaber lg...hoho n aku tahu mid rase bersalah kat aku.....so, aku diam dlu mase 2....nk layan prasaan jap......after da settle sume urusan kat klinik, diorng td anta kami ke kolej n mid kol maziah n mien soh tlng g amek moto kat simpang maut 2...diorng pon plix memula....maziah pon bawak balik moto d temani mien...afte dat, diorng dtg bilik mlawat ktrng....n ktrng pon crita la saat mendebarkan itu...

walaupon mid x bnyk cedera luaran, tp bnyk gak calar2 kat badan die...n bnyk la saket2 sendi sume....sian die...aku plax cedera kat muka n kaki termasok la sendi2 aku rase cm baru lpas lari pecot jerk....hoho then tetbe badan aku rase panas2 cm nk demam.....tp sbelom 2 sempt la aku gtaw akak aku yg aku exident...siap sent gambo lg....huhu tp aku gtaw la soh jangn ghisao coz aku x terowk pown....

to ol kengkawn aku yg dtg mlawt sama ada scare langsong n x langsong, berjuta trime kaseyh aku ucpkn....esp kat maziah, mien, tqa, sare, ama, nad, eken, ayue, dila, gha, amer n sume2 la kengkawn, x larat nk taip sume...wahahaha......n kpd ex-rewmate aku, bukan salah ko sume ni berlaku mid....aku x pnah salahkn ko...ade hikmah sume ni berlaku....n ni luahan ati ex-rewmate aku....

"aku rasa bersalah yg teramat sngt kat pembonceng aku sbb aku la yg bawak die smp xciden...i'm so sorry rewmate....aku yg bersalah....sorry 2 ol yg menyayangi pembonceng aku gak....aku x berniat pon nk cederakn kawan korunk....so, aku tau sume org pon xkn brani naek moto ngan aku lg...aku pasrah...sume yg berlaku 2 ade hikmahnya...inshallah...aku pon x berniat nk mintak simpati dr sume org....cume aku nk ingtkn kat korunk yg naek moto, sume jalan adalh hak milik mereka yg bawak kete dan mereka yg lebeyh besar...2 mmg bukan peraturan tp realiti..lg 1, pakai la helmet full specs la sbb kalo jatoh 2, mmg sedap je rase kpale...dah terbukti...ni pngalaman aku sndri jatuh cume luka d lua 2 nmpk bedarah, luka d hati x siapa yg tahu...so, lu pk la sndrix la!!! wallahualam..."


ni afte 3ari excidnt....tp maseyh basah ag luka2 tersebowt...n creadit 2 umi coz soh aku pkai maderma...5 ari je, luka2 ni da kering...



ni bukan hijjab contest yer...hoho n skunk, muka aku da ok da...yang kat pipi da ilang la tp still ade cket parot kat dagu 2....


p/s:thanxs 2 ol yg perihatin....jasa anda amat d hargai!!!




3 comments:

Sare said...

olololo..sian dier ea..fiq,nk tanyer sket..saper kawan u yg u msg ms atas moto sblum kejadian tersebot ea? ;D

fiQ gurLz said...

adeehh....maisarah neh, bwat2 x tahu plax die i ngah msg sape...hoho kn kte bermsg 2...pas2 last2 sempt ag i msg u ckp...'sare, i baru pas excdnt ni'...
hahaha klaka plax i rase...n b4 msg yg terakhir 2,bole lg i g kutip hp i yg da berderai...seb baek pkai casing...

Anonymous said...

paris hilton sex tape
And Megan Fox is one of those women who use a vibrator to get off if ever she finds herself alone and without a fuck buddy. In this post, I included these hardcore images of Megan Fox fucking herself with her favorite sex toys. megan fox naked
megan fox naked , megan fox fully naked
http://plone.org/author/jblackjms , http://profiles.tigweb.org/peterblack294
Megan and her henchman, Brian Austin Green, were photographed this past weekend observing Memorial Day in Maui. I was a huge, huge fan of the original Beverly Hills 90210 back in the day and I will freely admit that Brian Austin Green was totally my nineties crush. megan fox naked pics
megan fox naked videos , megan fox naked
http://peterblack294.typepad.com/blog/2010/08/megan-fox-naked.html , http://meganfoxnaked.pbworks.com/
“I think people are born bisexual and they make subconscious choices based on the pressures of society. “I have no question in my mind about being bisexual. But I’m also a hypocrite. I would never date a girl who was bisexual, because that means they also sleep with men, and men are so dirty that I’d never want to sleep with a girl who had slept with a man.” megan fox naked video
megan fox naked , megan fox naked
http://mrfox394.vox.com/library/post/megan-fox-naked.html , http://paris-hilton-sex-tape.com/2010/08/15/megan-fox-naked
megan fox naked photos a good performance, people will be surprised.35 Fox has shown interest in portraying a character less sexualized than that of Mikaela Banes, whom she portrays in the Transformers film series.36 Fox said of being a popular media topic that, though she is not on the same level as Jennifer Aniston, Britney Spears, or Lindsay Lohan, she does find it difficult and that there have been times when people have avoided being around her because they do not want to end up in the media's spotlight. "I need to behave in a way and handle myself in a way that will cause people to take me seriously," she said, "and you can be sexy and be intelligent and be taken seriously, or you can be sexy and you can be out at clubs every night and not be taken seriously" but that she has not gone "completely insane".36 Fox also said of going from being "relatively unknown" to her current celebrity status that: "I definitely feel ill-prepared; I me

Blog Widget by LinkWithin